Det här är Lilla Park

Grängesberg är en tätort i Ludvika kommun, belägen i södra Dalarna. Orten har omkring 3500 invånare (2010). Grängesberg är tidigare känt som en gruvort på grund av järnmalmsbrytningen som pågick från 1500-talet fram till 1989. Idag är Grängesbergs största arbetsgivare Spendrups bryggeri med sina ca 900 anställda (2013). Grängesberg är en ort full med sport-, kultur- och fritidsaktiviteter såsom Cassels, Disponentparken, Fjällberget, Ljungåsen, Kyrkviken, Grängesvallen samt mycket mer. I Grängesberg finns det tre förskolor samt Björkås särskola och Parkskolan (F-6). Gränge-Säfsnäs är en församling i Grängesberg med många olika verksamheter. Bland annat barn- och familjeverksamhet, fritidsgård, gudstjänst och mycket mer.

Lilla Parks förskola har 40 barn och ligger bredvid Parkskolan.

Vi bedriver vår verksamhet utifrån förskolans läroplan (Lpfö 98/16)

I Grängesbergs förskoleområde finns tre olika förskolor; Stallbackens förskola, Lilla Parks förskola och Björkås förskola.

Verksamheten i Grängesbergs förskolor utgår från barnens intressen. Lärande och lek bildar en helhet där barn och pedagoger tillsammans initierar aktiviteter. Genom pedagogisk dokumentation synliggörs barnens lärprocesser.

Vi låter barnen försöka på egen hand och ger dem tid för lärande och utveckling.

I Grängesbergs förskolor strävar vi efter att skapa tydliga lärmiljöer som inspirerar barnen och bjuder in till lek. Vi arbetar för ett tydligt vardagsarbete med återkommande rutiner för att skapa trygghet till barnen.

Ett språkutvecklande arbetssätt är ett stort fokus i Grängesbergs förskolor där pedagogerna på ett medvetet sätt arbetar med högläsning, sagoberättande, reflekterande samtal tillsammans med barnen. Vi använder oss av bilder och tecken som stöd för att förstärka språket.

I Grängesberg är förskolorna belägna så att barnen och pedagogerna har möjlighet att utforska närmiljön utanför förskolornas gårdar med grönområden och skogsmarker.

På Lilla Parks förskola jobbar vi åldersindelat en tid av dagen, den resterande delen av dagen arbetar man gemensamt.

Lilla Parks förskola ligger i närheten av biblioteket och man kan enkelt ta sig till närliggande skogsområden och nyttja delar av skolgården.

Alla kommunala förskolor nås via växeln 0240-860 00

Verksamhetschef förskola: 0240-866 67