Det här är Bärets förskola

Förskolan Bäret är belägen i Ludvikas södra bostadsområde Ludvika Gård.

Förskolan öppnades 2019 och tillhör Lorensberga skolområde. Förskolan ligger i ett område med både villor och hyreshus och vi har nära till både skog, lekplatser och gångavstånd till både Hitachi Energy och centrum.

Förskolan består av fem avdelningar med plats för 75 barn i åldern 1-5 år. Maten tillagas i vårt toppmoderna kök på förskolan.

Förskolan Bäret är en mångkulturell förskola och vi arbetar mycket med barnens språkutveckling.

Våra prioriterade områden är språkutveckling och värdegrundsarbete. För oss är det viktigt att vi skapar en utbildning där barnen känner lust och glädje och tillit till sin egen förmåga att lyckas i sina förmågor och sin känslohantering.

Läroplanen

Som i alla förskolor i Sverige bedrivs verksamheten enligt riktlinjerna i skolverkets Läroplan för förskolan. Den pedagogiska dokumentationen sker i Unikum.

Med denna Läroplan som grund har varje förskola möjlighet att skapa sin egen profil, sitt eget sätt att arbeta mot de mål som finns för vår utbildning. På Bärets förskola arbetar vi på att utveckla barnens lärande och tillit till sin egen förmåga. I undervisning och i leken utvecklar barnen sitt språk och sin förmåga till samspel med andra barn och vuxna.

Utemiljön kring vår förskola består av fyra gårdar som är utformade på olika vis. Samtliga åldrar kan leka och utforska där.

Är du intresserad av att se mer av vår förskola och verksamhet är du hjärtligt välkommen hit på besök. Ring innan så att någon kan ta emot dig och visa dig runt.

Förskolan Bäret från gården med gungställning.
Förskolan Bärets gård lekhus, gungbräda.

Kontakta oss

Social- och utbildningsförvaltningen
social.utbildning@ludvika.se
0240-860 00

Alla kommunala förskolor nås även via växeln 0240-860 00

Sidan uppdaterades: