Korttidsvistelse utanför det egna hemmet

  Korttidsvistelse innebär att barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning får möjlighet till rekreation och miljöombyte samtidigt som det ger anhöriga möjlighet till avlösning.

  Korttidsvistelse erbjuds i form av stödfamilj, korttidsboende eller som lägervistelse. Stödet beviljas i antal dygn per månad eller under en tidsbestämd period.

  Korttidsboende

  Korttidsboende erbjuds i hemlik miljö för barn, ungdomar och vuxna och beviljas i antal dygn per kalendermånad. En individuell bedömning och prövning av behovet görs alltid. Vanligtvis är det en regelbunden återkommande vistelse som sker några dygn per månad.

  Stödfamilj

  Stödfamilj är en vanlig familj som tar emot ett eller flera barn med eller utan funktionsnedsättning i sitt hem, oftast en till två helger per månad beroende på den enskildes behov.

  Ansökan

  Du kan ansöka om korttidsvistelse utanför det egna hemmet genom att fylla i blanketten Ansökan om särskilda insatser enligt LSS. Du kan även kontakta biståndshandläggare genom servicetelefonen för ansökan eller mer information.

  Kontakta oss

  Servicetelefon för äldre- och handikappomsorg

  Vardagar klockan  9:30-11:30
  0240-868 37

  Vård- och omsorgsförvaltningen
  vard.omsorg@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.