Så här fungerar digitala möten med kommunen

Ludvika kommun använder en extern tjänst för digitala möten. Tjänsten är en lösning som ska användas för digitala möten som innehåller sekretessuppgifter och/eller känsliga personuppgifter. För att säkerställa att rätt person deltar i mötet måste du som deltar i mötet legitimerar dig med någon form av e-legitimation.

För dig som är inbjuden till digitalt möte

Ludvika kommun använder sig av en tjänst för digitala möten från Inera. Tjänsten kräver att du som inbjuden legitimerar dig med något av alternativen; Sithskort, Bank ID/Mobilt Bank ID/Freja E-ID+.

Du ansluter dig till mötet via dator eller via smart mobil/surfplatta.

Anslut via dator

Om du väljer att ansluta dig via dator behöver du ha en dator med anslutning till internet, installerad webbläsare, webbkamera och gärna ett headset för att få ett bra ljud. Tjänsten kräver Google Chrome eller Edge Chromium som webbläsare.

Klicka på länken i inbjudan eller via länken ovan och legitimera dig med något av alternativet; Sithskort, Bank ID/Mobilt Bank ID/Freja E-ID+.

När du loggar in får du vänta på att bli insläppt till mötet av mötesarrangören.

Anslut via mobil eller surfplatta

För att ansluta via mobil eller surfplatta behöver du ladda ned appen Digitalt möte (säkra videomöten) i Appstore eller Google play.

Klicka på länken i inbjudan och legitimera dig med något av alternativet; Sithskort, Bank ID/Mobilt Bank ID/Freja E-ID+.

När du loggar in får du vänta på att bli insläppt till mötet av mötesarrangören.

Säkerhet och sekretess

Tjänsten som används är godkänd för att användas för samtal som kan innehålla sekretesslagd information. Tjänsten motsvarar de extra höga säkerhetskrav som bland annat offentlighets- och sekretesslagen och dataskyddsförordningen ställer. Tjänsten riktar sig till alla professioner som har behov av att ha möten med medborgare. Servrarna som tjänsten använder finns i Sverige.

Användarstöd/support

Supportstöd för digitala möten med Ludvika kommun
08-24 12 50

Kontakta oss

Vård- och omsorgsförvaltningen

vard.omsorg@ludvika.se
0240-860 00

Social- och utbildningsförvaltningen

social.utbildning@ludvika.se

0240-860 00

Sidan uppdaterades: