Så här fungerar digitala möten med kommunen

  Ludvika kommun använder en extern tjänst för digitala möten. Tjänsten är en lösning som ska användas för digitala möten som innehåller sekretessuppgifter och/eller känsliga personuppgifter. För att säkerställa att rätt person deltar i mötet måste du som deltar i mötet legitimerar dig med någon form av e-legitimation.

  För dig som är inbjuden till digitalt möte

  Ludvika kommun använder sig av en tjänst för digitala möten från Inera. Tjänsten kräver att du som inbjuden legitimerar dig med något av alternativen; Sithskort, Bank ID/Mobilt Bank ID/Freja E-ID+.

  Du ansluter dig till mötet via dator eller via smart mobil/surfplatta.

  Anslut via dator

  Om du väljer att ansluta dig via dator behöver du ha en dator med anslutning till internet, installerad webbläsare, webbkamera och gärna ett headset för att få ett bra ljud. Tjänsten kräver Google Chrome eller Edge Chromium som webbläsare.

  Klicka på länken i inbjudan eller via länken ovan och legitimera dig med något av alternativet; Sithskort, Bank ID/Mobilt Bank ID/Freja E-ID+.

  När du loggar in får du vänta på att bli insläppt till mötet av mötesarrangören.

  Anslut via mobil eller surfplatta

  För att ansluta via mobil eller surfplatta behöver du ladda ned appen Digitalt möte (säkra videomöten) i Appstore eller Google play.

  Klicka på länken i inbjudan och legitimera dig med något av alternativet; Sithskort, Bank ID/Mobilt Bank ID/Freja E-ID+.

  När du loggar in får du vänta på att bli insläppt till mötet av mötesarrangören.

  Säkerhet och sekretess

  Tjänsten som används är godkänd för att användas för samtal som kan innehålla sekretesslagd information. Tjänsten motsvarar de extra höga säkerhetskrav som bland annat offentlighets- och sekretesslagen och dataskyddsförordningen ställer. Tjänsten riktar sig till alla professioner som har behov av att ha möten med medborgare. Servrarna som tjänsten använder finns i Sverige.

  Användarstöd/support

  Supportstöd för digitala möten med Ludvika kommun
  08-24 12 50

  Kontakta oss

  Vård- och omsorgsförvaltningen

  vard.omsorg@ludvika.se
  0240-860 00

  Social- och utbildningsförvaltningen

  social.utbildning@ludvika.se

  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.