Det här är Gonäs förskola

Gonäs förskola är belägen cirka 7 km från centrala Ludvika i en trevlig och lantlig miljö i byn Gonäs. Förskolan har omkring 50 inskrivna barn fördelade på 3 avdelningar med ljusa, fina lokaler. Här arbetar sex förskollärare, tre barnskötare och en kokerska.

Det finns möjlighet att ha inspirerande undervisning både ute och inne. Utemiljön är uppdelad i olika gårdar, där valmöjligheten finns både att dela barngruppen i mindre grupper eller att hjälpas åt mellan avdelningarna.

På Gonäs förskola arbetar pedagoger som har lång erfarenhet. Det finns en god struktur i det dagliga arbetet, vilket skapar en trygghet för både barn och pedagoger.

Social kompetens anser vi är viktigt för barnen och vi övar och utvecklar oss ständigt i detta i lek och aktiviteter. Vår målsättning är att ha en god relation till både barn och vårdnadshavare, man ska känna trygghet, trivsel, respekt och delaktighet under vistelsen på vår förskola.

Våra öppettider är vardagar 06:30-18:30.

Förskolans kompetensutvecklingsdagar

Förskolorna i Ludvika kommun har varje år gemensamma kompetensutvecklingsdagar, 5 stycken till antalet. Under dessa dagar kommer förskolorna vara stängda och endast några få förskolor kommer vara öppna för barn som absolut måste ha tillsyn.

Gonäs och Saxdalens förskolor är ett rektorsområde och turas om att ha öppet dessa dagar. Under våren 2022 har vi följande dagar inbokade: 10 januari, 16 februari och 20 maj.

OBS! För barn med förskoleplats med 15 timmar per vecka är förskolan helt stängd dessa dagar.

Ta gärna kontakt med oss för mer information eller ett besök.

Välkomna!

Kontakta oss

Social- och utbildningsförvaltningen
social.utbildning@ludvika.se
0240-860 00

Alla kommunala förskolor nås även via växeln 0240-860 00

Sidan uppdaterades: