Feriejobb

Ludvika kommun erbjuder feriejobb i delar av kommunens verksamhet samt inom föreningslivet.

Ansök senast den 2 april

Vad är feriejobb och vem kan söka?

Feriearbete är sommarjobb för ungdomar! Syftet med feriearbete är att ge ungdomar en fot in på arbetsmarknaden och förberedelse inför arbetslivet.

För kunna ansöka om årets feriejobb 2023 behöver du uppfylla två krav.

 • Du är folkbokförd (skriven) i Ludvika kommun.
 • Du är född år 2007, 2006 eller 2005.

Du kan bara få ett feriejobb som betalas av kommunen, men du kan söka flera. Blir du erbjuden jobb från flera olika så får du bara tacka ja till 1 jobb.

Hur ansöker jag?

Ansök via respektive jobbs formulär. Alla ansökningar ska skickas in till Ludvika kommun via det formulär som du når via en länk i respektive jobbannons. Detta för att Ludvika kommun ska veta hur många och vilka som söker.

Det är stor chans att fler ungdomar söker än vad det finns feriejobb. Därför gäller det att presentera sig så väl man kan. Det gör du genom att skriva ett cv och ett personligt brev. Det kan du få hjälp med de här två datumen:

 • 3 mars klockan 13.00-15.00
 • 22 mars klockan 16.30

Då finns personal på Ludvika kommun tillgängliga för stöd och hjälp. För att kunna få denna hjälp måste du anmäla dig i förväg. Det beror på att personalen ska kunna bedöma hur många de ska vara. Din anmälan om att få hjälp skickar du till feriearbete@ludvika.se.

En ansökan per jobb

Du måste skicka in en ansökan per jobb som du söker. Det underlättar om du har förberett färdiga dokument, till exempel CV och personligt brev. Titta igenom jobbet i god tid innan du ska skicka din ansökan, så att du hinner söka innan det är försent.

Varje arbetsplats väljer ut ungdomar, kallar och genomför intervjuer. Du kan därför bli kallad till flera intervjuer.

Vad är timlönen?

 • Lönen är avtalsenlig. (2022 års lön)
 • 81 kr/timme (inkl. semesterersättning) Under 18 år
 • 98 kr/timme (inkl. semesterersättning) Från de året du fyller 18 år
 • 2023 är ännu inte fastställd.

Arbetstider och datumperioder?

Perioderna är på 3 veckor:

 • Period 1 vecka 24, 25, 26
 • Period 2 vecka 27, 28, 29
 • Period 3 vecka 30, 31, 32

6 timmar per dag med betald 30 min lunchrast. Totalt 90 timmar.

När är sista ansökningsdagen?

Ansökningarna ska ha kommit in senast 2 april.

Kan jag skicka in en sen ansökan?

Nej, vi tar inte emot sena ansökningar efter den 2 april.

När får jag svar på min ansökan?

Vårat mål är att du ska få ett svar på din ansökan senast den 14 maj, svaret kommer från respektive arbetsplats.

Om jag blir erbjuden ett feriejobb vilka blanketter ska jag hålla koll på?

Vårdnadshavares samtycke till anställning

Om du är minderårig (under 18 år) behöver dina föräldrar/ vårdnadshavare skriva på ett samtycke. Detta samtycke kommer du att få av din arbetsplats.

Intyg om lön utan skatteavdrag

Om du kommer att tjäna mindre än 22 208 kr under år 2023 så kan du lämna in en blankett från skatteverket så ingen skatt dras från din lön. Blanketten får du från arbetsplatsen.

Utdrag från belastningsregistret

Om du ska jobba med barn/ ungdomar behöver du visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Detta utdrag beställer du via polisens e-tjänst.

När kommer lönen?

Lönen betalas ut efter att du slutat ditt feriejobb.

Hur får jag min lön utbetald?

Anställd av en förening

Du som är anställd av en förening får din lön via föreningen. För att föreningen ska kunna betala ut din lön behöver de ha ditt bankkonto.

Anställd av Ludvika kommun

Du som är anställd av Ludvika kommun får din lön från kommunen. Ludvika kommun använder sig av Swedbank som löneutbetalande bank. Det innebär att kommunen inte har dina kontonummer registrerade i vårt system. Därför måste du registrera ditt bankkonto hos Swedbank. Har inte Swedbank ditt bankkontonummer senast två dagar före löneutbetalningen så får du ett utbetalningskort som du får lösa ut på bank.

Du som inte har fyllt 18 år ska göra din kontoanmälan tillsammans med en förälder/vårdnadshavare på något av Swedbanks fysiska kontor.

Här är listan med feriejobb som du kan söka

 • Arbeta med barn på förskola och fritids
  Ludvika kommun, Social och utbildningsförvaltningen
  Arbeta med barn och unga i en lärmiljö på fritids och förskola.Vara en del i deras utveckling och lära dem att bli självständiga.Att utföra arbetsuppgifter som den ordinarie personalen ber om till exempel vara aktiv med barnen i lekar, sångsamlingar, utevistelser, skapande. Duka /duka av bord, bädda, vara med vid vilan. Hjälpa barnen med påklädning, handtvätt.

  Sök jobbet!


 • Arbete i café eller trädgårdsarbete, bed & breakfast
  Disponentparken
  Arbete i trädgården innebär allt från att plantera, kratta, vattna och sköta om växter arbete i café, bed&breakfast innebär arbete inomhus i huvudsak och arbetsuppgifterna är allt från att städa, bädda, diska, servera kunder etc.

  Sök jobbet!


 • Biblioteksarbete
  Ludvika bibliotek
  Förbereda och genomföra sagostunder för barn. Läsa och recensera böcker för publicering på Sociala medier. Städning och dammsugning på Ludvika bibliotek.

  Sök jobbet!


 • Fastighetsskötsel och guidning
  Cassels
  Inre och yttre fastighetsskötsel, klippning av gräsytor runt Cassels, plantera och skötsel av blommor utomhus, diverse målningsarbeten. Guidning av besökare i Cassels konserthus.

  Sök jobbet!


 • Framtidsutvecklare
  Ludvika kommun
  Tillsammans med andra får du lära dig hur kommunen fungerar och hur arbetet med olika företag/näringslivsfrågor går till. Du får kunskaper i ungdomspolitiska frågor och hur man påverkar lokalt. Du kommer att få besöka företag och få kunskaper kring näringslivsfrågor samt ta del av olika verksamheter som kommunen, olika företag och besöksnäringar arbetar med.Ditt uppdrag är att följa upp tidigare års synpunkter, samt komma med förslag på hur kommunen och näringslivet kan utvecklas och tänka på andra sätt.Arbetet som framtidsutvecklare kräver att du kan samarbeta med andra, vara nyfiken och lyssna, aktivt delta i diskussioner och ställa frågor till politiker, företagsrepresentanter och personer du träffar i olika verksamheter.

  Sök jobbet!


 • Försäljning i kiosk och enklare vaktmästaruppgifter
  Svanskogens golfklubb
  Golfbana, bunkerkrattning bevattning, slyröjning med mera. Gräsklippning vattning målning Försäljning i kiosk med mera.

  Sök jobbet!


 • Guide, lokal- och fastighetsskötsel
  Mojsen
  Som sommarjobbare vid Gruvcentrum Mojsen tar du hand om våra besökare i museet. Du guidar besökarna i besöksgruvan samt sköter lokalerna invändigt och vid behov fastigheten utvändigt.

  Sök jobbet!


 • Hantera foton och filmer i ett bildarkiv
  Ludvika kommun, Kommunikation och växel
  Du ska i huvudsak arbeta med att lägga in foton och filmer i vårt mediearkiv. Det innebär att du ska sortera, bedöma och lägga in i arkivet. I arkivet ska du beskriva bildens/filmen innehåll med ord till exempel vilka personer som är med och var bilden/filmen är fotad. Andra arbetsuppgifter kan förekomma.

  Sök jobbet!


 • Kaffeservering och bakning
  Gammelgården
  Baka, servera/sälja kaffe med mera, låsa byggnader, ta in djuren

  Sök jobbet!


 • Kanotinstruktör
  Ludvika paddlarklubb
  Leda Kanotskola ett pass morgon och ett pass eftermiddag med kanotinstruktion, lättare fysiska paddelturer, sjövett, säkerhet med mera. Det kommer även att finnas tid för bad och lek.

  Sök jobbet!


 • Kioskvärd vid Ludvika bangolf
  Ludvika bangolfklubb
  Huvudsakliga arbetsuppgifter består av att bemanna kiosken och enklare underhåll av anläggningen.Kioskarbetet: Består bland annat av bemanning av kassan, försäljning, fikaservering, fylla på varor i kiosken, koka kaffe, städning, hjälpa och serva kunderna.Anläggningsarbetet består bland annat av: Städning av ytor innanför staketet och runt huset, rengöring av banor och ytor från diverse fläckar. Ogräsrensning, gräsklippning samt underhåll.

  Sök jobbet!


 • Ledare friidrottsskola
  Ludvika FFI
  Ledare i friidrottsskolan.

  Sök jobbet!


 • Ledare för orienteringsskola
  Ludvika orienteringsklubb
  Tillsammans med övriga ledare ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera en orienteringsskola för barn i låg- och mellanstadieåldern. I det ingår att planera bland annat orienterings- och samarbetsövningar, ta hand om barn på ett tryggt och stöttande sätt och att samarbeta. Utöver orienteringsskolan kan arbetsuppgifter vara att förbereda föreningens midsommarfirande på Gammelgården och att utföra praktiskt arbete vid föreningens anläggning vid Gussjön.

  Sök jobbet!


 • Ledare i cirkussommarskola
  Ludvika mini cirkus
  Ledare för barn som vill prova på cirkus.

  Sök jobbet!


 • Ledare i tennisskola och skötsel av banor
  Ludvika tennisklubb
  Ledare i tennisskola, skötsel av banor, städning, kundmöten och administration, med mera.

  Sök jobbet!


 • Ledare på fotbollsskola och fastighetsvärd
  Nyhammar IF
  Träna barn i fotboll och sedan fastighetsskötare som städning och underhåll, målning med mera.

  Sök jobbet!


 • Parkarbetare
  Ludvika kommun
  Städning och ogräsrensning med mera.

  Sök jobbet!


 • Solstråle och enklare köksarbeten inom kosten
  Ludvika kommun, Vård- och omsorgsförvaltningen
  Solstråle - sätta guldkant på vardagen hos de boende inom Vård- och omsorgsförvaltningen, feriearbete kök - enklare köksarbete, dukning med mera.

  Sök jobbet!


 • Sommarmusikanter
  Västerbergslagens Kulturskola
  Spela i ensemble. Öva in en repertoar tillsammans och sedan uppträda på äldreboenden, allmänna platser med mera.

  Sök jobbet!


 • Sommarsimskoletränare
  Ludvika simsällskap
  Du kommer att arbeta som ledare i Ludvika simsällskaps sommarsimskola inne i simhallen. I arbetet ingår både planerade, genomförande och uppföljning av simskola för barn 4-10 år. Din uppgift är att kunna lära ut och skapa trygghet i vattnet. Under lektionerna kommer du att vara i vattnet tillsammans med barnen.

  Sök jobbet!


 • Stallvärd/ ungdomsledare
  Ludvika ridklubb
  Ungdomsledare vid aktiviteter i stallet, stallsysslor, hästskötsel, städ, anläggningsskötsel med mera.

  Sök jobbet!


 • Turistmöten och skötsel av anläggningen
  Lokmuséet
  Det här är Lokmuseét! Här vårdas minnet av malmbanan TGOJ och dess världsunika ångturbinlok. Det kommer turister från hela världen, enbart för att se dessa lok. Varje år. Är du redo för hårt arbete? Dina uppgifter som sommarjobbare hos oss inbegriper att ta hand om inträdet och turisterna, sköta det dagliga underhållet av muséet, klippa gräs, röja sly och hålla fint. Men det finns även behov av lokputsning, stalljobb och vagnvård

  Sök jobbet!


 • Ungdomsledare/ vaktmästare
  Nyhammars folkets hus
  Anordna aktiviteter för barn och ungdomar. Lättare fastighetsskötsel och lokalvård, till exempel gräsklippning, målning, städning.

  Sök jobbet!


 • Värd på Dan Andersson Museum
  Dan Andersson Museum
  Öppna och stänga museet. Välkomna besökare. Enklare guidning på museet om Dans liv och diktning i finnmarken. Museet har också en nät shop som måste kollas. Paketera och skicka de cd-skivor och böcker som beställs via nätet. Vi har betalkort, swish och bankbetalning. Hålla koll på frågor i telefon och mail. Anteckna bokningar av besök. Städning av lokalen i form av dammsugning och våttorkning.

  Sök jobbet!


Kontakta oss

Lotta Eriksson

Monica Lundholm

0240-56 54 61

Telefontid 09.00–15.00

feriearbete@ludvika.se

Sidan uppdaterades: