Genomfart Ludvika

  Projekt Genomfart Ludvika är ett samarbetsprojekt mellan Trafikverket, Ludvika kommun och Region Dalarna. Projektets syfte är att förbättra genomfarten genom Ludvika tätort.

  Aktuellt
  Arbetet med de åtgärder som ska göras längs Gamla Bangatan i stort sett klart. Det som återstår är arbeten omkring Gamla Bangatan med bland annat planteringar av träd och annat detaljarbete. Störningar för trafiken på grund av arbetet kan fortfarande ske. Ambitionen är naturligtvis att minimera trafikstörningarna. Inom projektet vädjar man till alla fordonsförare att ta hänsyn till de som arbetar genom att sänka hastigheten. Arbetet beräknas pågå fram till och med oktober 2019.

  Längs Gamla Bangatan har bland annat ny gång- och cykelväg byggts och flera in-och utfarter till Gamla Bangatan har stängts för ökad trafiksäkerhet. En del av arbetet har även varit att byta ut gamla VA-ledningar mot nya. Här nedanför under Relaterad information finns skisser för de åtgärder som har gjorts/ska genomföras längs Gamla Bangatan.

  Projektet i övrigt
  Projektet omfattar tio åtgärder med målsättning att förbättra trafikflöden och framkomlighet, att förbättra trafikmiljö för alla trafikanter, åtgärder för att förbättra omgivningspåverkan samt utveckla infrastrukturen för näringslivets behov. Projektet är vidare en del i stadsutvecklingen av Ludvika tätort.

  Projektet har finansiering i och med att det finns upptaget i nationella transportplanen (2014-2025) som regeringen presenterade i början av april 2014. Projektet finansieras även delvis av regionala medel och av Ludvika kommun.

  Vad händer framöver?
  Planerad byggstart för åtgärderna längs väg 50 är under åren 2020-2023. Formaliserade planprocesser och upphandlingsprocesser medför att denna typ av projekt tar lång tid, men är något som man måste acceptera om man samtidigt vill ha ett rättssäkert och demokratiskt samhälle. Vill du läsa mer om vad som händer i projektet just nu besök Trafikverkets hemsida om Genomfart Ludvika bana-väg eller läs nyhetsbrevet som finns här nedan under Relaterad information.

  Information

  Projektledare, Ludvika kommun - Joel Lidholm, tel. 0240-861 80
  samhallsbyggnad@ludvika.se


  Kontakt kan också tas med Trafikverket. För kontaktinformation till Trafikverket, tryck på länken till deras hemsida här nedan under Handlingar och relaterad information.

  Kontakta oss
  Samhällsbyggnadsförvaltningen
  samhallsbyggnad@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2019-09-30

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.