Badplatser

I Ludvika kommun finns det lika många sjöar som dagar på året. Vi har inte lika många badplatser, men du kan hitta en badplats i så gott som varje by och samhälle.

Kommunen har ansvar för de största kommunala baden i kommunen och en del minre bad. De största baden i kommunen är Skuthamn, Jägarnäs och Kyrkviken.

Skuthamn, sjön Väsman

På gångavstånd från Ludvika centrum hittar du detta bad med tillhörande bryggor. Vill du ta en kaffekorg med dig och bara njuta av Väsman är Skuthamn ett bra val. En beachvollybollplan finns också för den som exempelvis vill köra en turnering med kompisgänget.

  • Tillgänglighet: Badbrygga/ramp finns för funktionsnedsatta.

Jägarnäs, sjön Haggen

Jäganäsbadet ligger i utkanten av Ludvika på vägen mot Räfsnäs. Badet är både långgrunt och inte, bryggan ligger som skiljelinje. På vänster sida om bryggan är det långgrunt och på den högra sidan blir det ganska snabbt djupt, så du kan själv välja hur snabbt du vill bli blöt. Badet har också en lekpark och en stor grönyta som lämpar sig bra för till exempel brännboll.

Badplatsen Kyrkviken, Grängesberg. Ludvika kommun.

Kyrkviken, Grängesberg.

Kyrkviken, Norra Hörken

I Grängesberg har vi vårt finaste bad enligt många. Framröstad av P4 Dalarnas lyssnare till länets bästa badplats 2023. Åk mot Örtjärn och följ skyltningen så kommer du till denna pärla. Badet är väldigt långgrunt och har sandstrand. Går du längst ut på den cirka 50 meter långa bryggan så har du ett vattendjup på cirka en meter, men var försiktig för när du kommer en bit ut blir det snabbt djupt. Beachvolleybollplan och lekpark finns för den som vill aktivera sig.

Mindre badplatser

Våra mindre badplatser är också väl värda ett besök. De flesta av baden har bryggor och några lekredskap.

Kontakta oss

Kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningen
kultur.samhallsutveckling@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: