Mat inom äldreomsorgen

Vår ledstjärna inom kostenheten är att servera goda, näringsriktiga och trivsamma måltider. Vi vill att måltiden ska vara något att se fram emot, att vara guldkanten på dagen.

Mobil med en QR-kod till https://menu.matildaplatform.com

Våra fokusområden


God mat

På vardagarna erbjuder vi goda och varierade måltider som är omsorgsfullt tillagade i våra kök. Vi lägger lite extra fokus på helgerna, för att kunna erbjuda våra matgäster en helgkänsla och naturligtvis uppmärksamma våra traditionella storhelger i måltidens tecken.

Näring och specialkost

Eftersom aptiten ofta minskar hos äldre, är det viktigt med näringstäta måltider så att det finns energi att kunna ha en aktiv vardag. Våra menyer är näringsberäknade och vid behov av specialkost så anpassas måltiden efter den enskildes behov, så som konsistensanpassning eller allergier och intoleranser.

Måltidsmiljö

Måltiden vid våra boenden serveras i gemensam matsal/restaurang med möjlighet att sitta tillsammans och äta en trivsam måltid.

Måltiden engagerar alla sinnen, så det är viktigt att maten både smakar och doftar gott, men även att det är vackert för ögat och att omgivningen är lugn och trevlig.

För dig som bor hemma och har hemtjänstinsats finns, efter beslut från biståndshandläggare, möjlighet att få hjälp med enklare sysslor runt måltiden.

Som pensionär finns möjlighet att äta lunch vid några av våra boenden. I dagsläget finns den möjligheten vid Lingongården, Ängsgården och Milan.

Inflytande

Tankar och synpunkter från våra matgäster är viktigt för oss vid kostenheten. Vi har därför måltidsmöten vid våra boenden, så att vi tillsammans kan utveckla menyer och maträtter. Vi arbetar sedan med detta i vår matsedelsgrupp och tar med våra matgästers åsikter till framtida menyer.

Kontakta oss

Vård- och omsorgsförvaltningen
vard.omsorg@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: