Fältsocionomer

Vi är fältande socionomer och en del av socialtjänsten. Vissa dagar och kvällar rör vi oss på platser runt om i Ludvika där ungdomar ofta vistas. Hör gärna av dig om du har tips på var ungdomar hänger.

När man är ung är det vanligt att man går igenom en tuff period. Då kan det vara skönt att ha en vuxen att prata med. Du bestämmer själv vad du vill prata om, vi finns för dig och är bra på att lyssna. Det kan vara bra att veta att vi har tystnadsplikt men också anmälningsskyldighet. Det betyder att det du säger stannar hos oss men om vi får veta att någon far illa behöver vi agera.

Vi kan även vara ett stöd för dig som förälder, vänd dig till oss om du orolig för din ungdom. Det kan handla om att din ungdom är ute och rör sig i fel kretsar eller om du har frågor kring alkohol, droger eller kriminalitet. Om vi blir oroade för din ungdom kommer vi att kontakta dig för att göra dig uppmärksam så att du kan ta ditt föräldraansvar.

För att skapa trygghet för kommunens ungdomar samverkar vi med bland annat polis, fritidsgårdar, skolpersonal, elevhälsa och andra inom socialtjänsten.

När du inte får tag på oss kan du alltid ring till socialtjänstens mottagning för barn och unga på dagtid måndag–fredag. Du når mottagningen via kommunens växel 0240-860 00. Vid akuta ärenden efter kontorstid eller på helgen kan du kontakta socialjouren via 112.

Kontakta oss

Jörgen Grundström, 0240-868 83 (SMS-nummer: 076-126 27 07)

Emelie Angelin, 0240-868 73 (SMS-nummer: 070-252 70 87)

E-post: faltgruppen@ludvika.se


Social- och utbildningsförvaltningen
social.utbildning@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: