Personer med demenssjukdom

  För dig med demenssjukdom finns det flera alternativ till omsorg och stöd.

  Dagverksamhet

  För dig som har en demenssjukdom och inte bor på något av kommunens särskilda boenden finns möjlighet att ansöka om dagverksamhet för social stimulans och aktivering, promenader och utflykter med mera. Vår dagverksamhet heter Ljungen och har sin verksamhet i lokaler på demensboendet Skogen i centrala Ludvika.

  Demensteam

  Det finns ett speciellt demensteam som arbetar i hemtjänsten och på dagverksamheten Ljungen.

  Korttidsboende

  För dig som har en demenssjukdom finns möjlighet att få tillfällig eller återkommande avlastning på kommunens korttidsboende Lagunen så att den anhöriga som vårdar dig får avlösning.

  Särskilt boende

  Boendet består av ett rum med pentry och badrum. Där finns personal dygnet runt. Personalen som arbetar på våra demensboenden är sjuksköterskor och undersköterskor samt fysioterapeuter och arbetsterapeuter som ansvarar för utprovning av hjälpmedel.

  Demensboenden

  Ansökan

  Du kan ansöka om insatser genom att fylla i blanketten Ansökan om insatser enligt Socialtjänstlagen. Du kan även kontakta biståndshandläggare genom servicetelefonen för ansökan eller mer information.

  Kontakta oss

  Servicetelefon för äldre- och handikappomsorg

  Vardagar klockan  9:30-11:30
  0240-868 37

  Vård- och omsorgsförvaltningen
  vard.omsorg@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.