Det här är Sunnansjö förskola

  Solängens förskola i Sunnansjö öppnades i april 2015. Förskolan består av tre avdelningar, Linden, Eken och Lönnen. Lindenoch Eken jobbar med de yngre barnen och Lönnen jobbar med de äldre barnen. På förskolan jobbar sju pedagoger. Förskolan har sitt eget kök, där kokerskan lagar maten.

  Solängen i Sunnansjö har skogen som granne och barnen är ofta utomhus både på gården, i skogen och vid Hembygdsgården.

  Du är välkommen att höra av dig vid funderingar eller för att boka in ett besök.

  Vår profil: Rörelse och hälsa i vår vackra närmiljö och natur

  Vår profilering på Sunnansjö förskola är rörelse och hälsa i vår vackra närmiljö och natur.

  Denna profilering går som en röd tråd genom hela vår verksamhet. Närområdet inbjuder till mycket utevistelse; vår vackra natur, sjöar och kulturplatser som till exempel hembygdsgården samt att ha möjlighet att besöka lantbruksmiljöer.

  Vårt arbetssätt

  Utevistelsen för våra barn innebär att stor del av all aktivitet sker utomhus. Dessutom sover de yngsta barnen ute i vagnar under deras middagsvila. De barn som behöver vila eller sova och är lite äldre är med på madrassvila, där de barn som vill får beröringsmassage med massageolja.

  Syftet med beröringsmassage är att det är avstressande och rogivande, det stärker barnens självförtroende då de blir bekräftade med medveten beröring och ögonkontakt. Det inger även ett lugnare gruppklimat, stärker relationer, empatikänslan och respektfullheten och hänsynstagandet till andra i gruppen ökar.

  Kontakta oss

  Social- och utbildningsförvaltningen
  social.utbildning@ludvika.se
  0240-860 00

  Alla kommunala förskolor nås via växeln 0240-860 00

  Verksamhetschef förskola: 0240-866 67

  Sidan uppdaterades: 2019-09-17

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.