Om Ludvika kommun

  Ludvika kommun ligger i Dalarna och har omkring 27 000 invånare. I centralorten Ludvika, som är Dalarnas tredje största stad, bor det cirka 15 000 personer.

  Kommunen ger service inom skola, barn- och äldreomsorg, kultur- och fritidsverksamhet, lokaltrafik, gatuunderhåll, vatten och avlopp, avfallshantering och mycket mer. Som kommun ansvarar vi också för att fortsätta att utveckla Ludvika till en allt mer attraktiv bygd för invånare, företagare och besökare.

  Vi är cirka 2 500 anställda som hjälps åt att förmedla kommunens service.

  I Ludvika har du nära till natur och kultur, jobb, skola, affärer, dina vänner — kort sagt till det mesta.

  Från Ludvika, som är en tillväxtkommun, exporteras cirka 65 procent av värdet som produceras här, att jämföra mot övriga Sverige där snittet är cirka 50 procent.

  Här finns modern teknologi, forskning och utveckling. ABB, STRI och High Voltage Valley gör att Ludvika är ett internationellt centrum för kraftöverföring. Här finns också Spendrups, ett av Sveriges största bryggerier, och Säfsen Resort, som flera gånger har nominerats till "TRIP Global Award" för en av de fem bästa upplevelserna i Sverige för utländska besökare.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.