Belysning

Kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningens verksamhetsområde teknik och projekt ansvarar för kommunens vägbelysningspunkter. Trafikverket ansvarar för belysningen efter bland annat väg 66 och väg 50. Trasig belysning efter dessa vägar anmäls till Trafikverket.

Två gånger per år utförs en kontroll av samtliga anläggningar. Då byts alla trasiga lampor ut och även andra fel åtgärdas. Enstaka trasiga lampor åtgärdas endast vid de årliga kontrollrundorna. För att laga trasiga lampor genast måste det finnas trafiksäkerhetsrisker med att den är släckt. Är det däremot ett större område som är släckt åtgärdas detta snarast.

Vi är väldigt tacksamma om du anmäler i vår felanmälan när du upptäcker att något inte är som det ska med vår belysning. Det kan vara en lutande stolpe, en lucka som fattas eller om ett område är helsvart.

Felanmäl gärna med hjälp av vår app "Felanmälan Ludvika kommun" eller via vårt webbformulär som du hittar nedan. I webbformuläret nedan finns länkar så att du enkelt kan ladda ner appen.

När du anmäler ett fel är vi hjälpta av att du anger numret på stolpen samt adress.

Viktiga dokument

Våra regler och riktlinjer för offentligbelysning i Ludvika kommun fungerar som guide vid planering, projektering och utförande av projekt i Ludvika Kommuns belysningsnät.

Kontakta oss

Kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningen


kultur.samhallsutveckling@ludvika.se
0240-860 00


Sidan uppdaterades: