Öppna förskolan på familjecentralen VillGott

Familjecentralen är ett kontaktcentrum för barn och föräldrar. Här samarbetar kommun och Region Dalarna kring förebyggande och stödjande insatser för familjer med barn 0-6 år.

VillGotts ordinarie öppettider

Tid och verksamhet

Inomhus/utomhus

Måndagar

Tisdagar

09.30-12.00 Minicafé 0-2 år

13.00-15.30 Minicafé 0-2 år

Onsdagar

Inomhus eller utomhus

Torsdagar

Fredagar

Inomhus eller utomhus

OBS! Se mer information på öppna förskolan VillGott angående aktuella tider för utomhusaktiviteter och anmälan till utflykter.

Regler med anledning av Covid-19

• Max 10 personer i lokalen. Max 15 personer vid utomhusaktiviteter. På VillGott innebär det att alla personer oavsett om de är barn eller vuxna räknas.
  • man ska vara frisk för att få komma
  • tvätta händerna på både barn och vuxna när man kommer
  • hålla avstånd

Familjecentralen

En familjecentral är en mötesplats för barn och föräldrar. Hur verksamheten ser ut beror till stor del på barnfamiljernas behov och önskemål. Basen är den allmänna mödra- och barnhälsovården i samverkan med öppna förskolan samt en förebyggande individ- och familjeomsorg (socialtjänst).

Målet för verksamheten är att utifrån hela familjens livssituation främja en god hälsa hos barn och föräldrar genom att:

• finnas tillgänglig som nära mötesplats
  • stärka det sociala nätverket runt barn och föräldrar
  • skapa arbetsformer där föräldrar och barn är delaktiga
  • erbjuda lättillgängligt stöd
  • vara ett kunskaps- och informationscentrum
  • utveckla god service

Övrig barnverksamhet

Svenska kyrkans församlingar i Ludvika kommun har barn- och familjeverksamhet Länk till annan webbplats. som bjuder på olika aktiviteter.