Skolor på två språk

Ludvika är en internationell kommun. Det medför att vi har utbildningar på två språk – svenska och engelska.

Det finns mycket att berätta om våra skolor. Här har vi valt ut några saker.

Skolor på två språk

Den största delen av utbildningen inom vår skola och förskla sker förstås på svenska. Men för att tillgodose behovet hos en ökande befolkning med internationell prägel, har vi även utbildinngar på engelska.

These pages are also available in English versions.

Från förskolan till gymnasiet

Vi finns med barn och unga hela vägen från förskolan till gymnasiet. Vårdnadshavarna till barn i våra förskolor är mycket nöjda och eleverna är nöjda med sin skolgång (vi utför enkäter årligen inom båda dessa områden).

Vi har en väl fungerande gymnasieskola inom Västerbergslagens utbildningsförbund Länk till annan webbplats., som sedan några år hör till landets främsta kommunala skolor för hur många elever som tar examen inom tänkta tre år.

Bra utbildning oavsett skola

Våra skolor jobbar efter en modell som heter Kunskapsresan. Det betyder att utbildningen ska vara likvärdig i våra skolor. Vår vision är att "Varje skola ska vara den bästa skolan för varje elev som går där".

Musik, dans och film

Här har barn och unga fantastiska möjligheter att utveckla sina sinnen! Västerbergslagens kulturskola Länk till annan webbplats. har ett brett utbud, oavsett om man är intresserad av sång, musik, dans, teater, film eller bild.

Kontakta oss

Ludvika kommun

info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: