Miniatyrbild av Näringslivsnytt nummer 1, 2021

Nummer 1, 2021

Näringslivsnytt

Vad händer i Ludvika kommuns näringsliv?
Läs Näringingslivsnytt får du se. Näringslivsnytt kommer ut med nio nummer per år.

Näringslivsnytt 2021


Näringslivsnytt nummer 1, 2021 Pdf, 358.7 kB.

Årets första Näringslivsnytt fokuserar på duon som ville satsa på det lokala och bildade Dalacc, den anrika Hemabutiken som upplevde en sagolik höst, Krishna som tror att kommunens handlare har stor digital potential och på Lena Kansbod, landsbygdsutvecklaren som hamnar närmare näringslivet.

Näringslivsnytt nummer 2, 2021 Pdf, 1.2 MB.

Eleonor Wallin och Gösta Bergström är två av många företagare som kämpar hårt under pandemin. I det här numret av Näringslivsnytt berättar de om hur såväl vardagen som framtidshopp påverkas. Dessutom får vi träffa Jörgen och Jonny Eriksson som tar nästa steg med sina två lokala byggvaruhus.

Näringslivsnytt nummer 3, 2021 Pdf, 813 kB.

Impregna generationsväxlar och går en grönare framtid till mötes. Ludvika kan för andra året i rad stoltsera med ett UF-företag i SM-finalen, efter att tjejerna i Goda Mål UF tagit storslam i distriktsfinalen. Digitalisterna hoppas få profilera sig med en digital gågata och Golvfirmans flytt till Ludvika innebär en nytändning för ägaren Magnus Gardsiö.

Näringslivsnytt nummer 4, 2021 Pdf, 925.6 kB.

Nicklas Andersson, ägare av fastighetsbolaget Farstukvisten, berättar om sin syn både på etableringarna på Lyviksberget och utmaningarna i stadskärnan. Gasoline Revival är arrangemanget som vill vara en tidsresa. I augusti är målet inställt på att locka bilentusiaster till Grängesberg. Och eldsjälarna inom Väsman VinterArena berättar vad det ekonomiska stödet utifrån har gett.

Näringslivsnytt nummer 5, 2021 Pdf, 1014.3 kB.

Grangärde musteri satsar på både expanderande odlingar och attraktioner för besökare. Hitachigymnasiet har nytt namn och kommer att flytta till nya lokaler. Björn Wallgren moderniserar Ludvikas två biosalonger. Arbetet med genomfarten går nu in i ett skede där den nya cirkulationsplatsen ska ta form.

Näringslivsnytt nummer 6, 2021 Pdf, 975 kB.

Vi berättar om Jimmy Brunk och Pia Wermé som gick vägen från Shoppingbudet till heltidsanställning på ICA Kvantum. Locanders Bil siktar mot toppmodernt nybygge. Kurdistan Kolgrill bjuder på traditionell kurdisk mat och hoppas kunna bygga ut verksamheten så småningom. Festivalen Daladrivet kommer till Ludvika – och bjuder på tre fullspäckade dagar.

Näringslivsnytt nummer 7, 2021 Pdf, 2.1 MB.

Log Max ökar produktionen och behöver nyanställa vid fabriken i Grangärde. Rebecca Hedberg bytte storstadshetsen i Stockholm mot lugnet och kreativiteten i Ludvika. Wikers plåt prioriterar att personalen trivs på jobbet. VB Padel summerar det första halvåret för hallen i Jägarnäs.

Näringslivsnytt nummer 8, 2021 Pdf, 1.4 MB.

Christofer Li berättar om utmaningen att öppna och driva restaurang i en pandemi. Trots två års mer eller mindre konstant motvind vägrar han att ge upp. Lyckad start för Stadium Outlet på Lyviksberget. Säfsen Resort går mot en rekordvinter och positivt projekt lyfter Grängesberg.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: