Miniatyrbild av Näringslivsnytt nummer 1, 2022

Nummer 1, 2022

Näringslivsnytt

Vad händer i näringslivet i Ludvika kommun? Läs Näringslivsnytt för senaste nytt.

Näringslivsnytt 2022


Näringslivsnytt nummer 1, 2022 Pdf, 1.7 MB, öppnas i nytt fönster.

I årets första nummer träffar vi Katarina Unemar som sprider sin våffelsuccé över landet. Mustafa Zarzour på Electronicas berättar om resan från Syrien till Ludvika och att bli nominerad till Årets butik. Spendrups visar upp en ny, mer hållbar förpackningslösning som de är först i Sverige med. Och så tar vi reda på vad arbetsgrupperna på Samarkand gör för att stärka regionen.

Näringslivsnytt nummer 2, 2022 Pdf, 1.9 MB, öppnas i nytt fönster.

Varuhuschefen Åsa Bergström presenterar ett öppningsdatum för Biltema på Lyviksberget och berättar om det stora intresset för att jobba i butiken. Ulrika Andersson, Ludvika kommuns nya näringslivsutvecklare med inriktning besöksnäring, ser stor potential i att utveckla Ludvika som besöksmål. Season Second Hand vill få fler att handla hållbart. På Disponentparken i Grängesberg gror idéerna hos verksamhetsledaren Hanna Helin.

Näringslivsnytt nummer 3, 2022 Pdf, 1.3 MB.

Platschefen Emil Engman berättar om Byggmax etablering på Lyviksberget. Peter Karlsson, ny moderator för företagsfrukostarna, porträtteras. Unika Ludvika slår hål på myten om den utdöende stadskärnan. VB Energi miljardsatsar på en fossilfri framtid.

Näringslivsnytt nummer 4 – Earth Week-special, 2022 Pdf, 236.3 kB.

Vi träffar Tobias Hansson, landschef för Hitachy Energy i Sverige, som berättar om företagets kraftfulla satsning på hållbarhet – och hur det ökar attraktiviteten som arbetsgivare. Ica Nära Grängesberg sätter upp 200 solcellspaneler på taket till butiken. Och så besöker vi Möbelbiten vid Gammelgården, där Åsa Wikberg kombinerar intresset för hantverk med miljöfrågorna hon brinner för. Dessutom: Inspirerande krönika av Jacob Holgersson, miljöstrateg i Ludvika kommun.

Näringslivsnytt nummer 5, 2022 Pdf, 1.2 MB.

Per Lodén berättar om den stora utbyggnaden av Kurts husvagnar. Johnas Jansson lyfter på locket till den framgångsrika filosofin bakom Elbolaget Montage – och sprider hopp kring återstarten av järnmalmsgruvan i Blötberget. Sakofall Fastigheter nyanställer för att kunna ta sig an ännu fler projekt. Och så presenterar vi den digitala plattform som ska öka chansen för lokala aktörer att ta del av uppdrag i samband med etablering av vindkraftverk.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: