Engagemang för integration

  Ludvika i Samverkan

  Ludvika i Samverkan arbetar för att skapa en konstruktiv samverkan som bygger på att hitta gemensamma lösningar för en förbättrad integration i Ludvika kommun.  Det är ett forum som ska leda till ökad samverkan samt informations- och erfarenhetsutbyte mellan kommun, myndigheter och det civila samhället i frågor som rör migration och integration. Syftet är även att höja kunskapen, såväl bland den breda allmänheten som i nätverket, om migration och integration.

  Ludvika i Samverkan leds av Ludvika kommun. Övriga organisationer är Röda Korset, Rädda barnen, Samarkand 2015, Studieförbundet Vuxenskolan, Lillkyrkan samt Högbergskyrkan. Kontaktperson: Lena Andersson, samhällsorienteringssamordnare, 0240-863 53.

  En film om flykt och svalor

  I filmen En film om flykt och svalor får vi följa en ung blivande skald, Dan Andersson, som på faderns uppdrag ensam beger sig hela vägen till Amerika för att förbereda för familjen att komma efter och få ett bättre liv där.

  Filmen har en stark lokal prägel och tar utgångspunkt i det historiska skeende för drygt hundra år sedan då fattigdomen var utbredd i Sverige och mer än en miljon svenskar tvingades fly undan svält och religiös förföljelse. Många Bergslagsbor valde att lämna bygden för att söka ett nytt och bättre liv i Amerika. En av dessa var Daniel (Dan) Andersson som 14-åring åkte ensam från Ludvika till Amerika.

  Filmen gör paralleller till dagens situation med många ensamkommande flyktingbarn.

  Regnbågens färger har inga gränser

  Regnbågens färger har inga gränser är en kortfilmsserie med ett diskussionsmaterial om olika kulturella dilemman i ett mångkulturellt Sverige. Fyra kortfilmer om kulturkrockar och oskrivna regler. Tillsammans är filmerna 25 minuter och i slutet av varje kortfilm finns förslag på diskussionsfrågor.

  Kontakta oss

  Frändskapshuset, invandrarservice
  Öppet: Måndag till fredag (ej röda dagar) klockan 08.00 – 16.00.

  Stängt för lunch 12.00 -13.00.
  Adress: Carlavägen 2, 77130 Ludvika.
  Telefon: 0240-863 89

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2020-02-07

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.