Solnedgång vid Väsmanstrand, vattenspel på nya gågatan, nyrenoverade Ludvika ridklubb, Dan Andersson-veckan, jubileumsfesten och fun balls på sjön Haggen.

Solnedgång vid Väsmanstrand, vattenspel på nya gågatan, nyrenoverade Ludvika ridklubb, Dan Andersson-veckan, jubileumsfesten och fun balls på sjön Haggen.

Välkommen till Ludvika kommun!

Vi välkomnar både dig som flyttat hit och dig som funderar på att göra det.
Vi är stolta över vad vi har att erbjuda. Här kan du läsa om en del av det.

I Ludvika kommun kan vi erbjuda en blandning av nybyggda och historiska bostadsområden och miljöer. Vi har en växande besöksnäring, hundratals aktiva föreningar och ett varierat kulturliv.

Du har alltid nära till skiftande natur och vatten. Här finns fjälliknande naturområden, stora skogar, vindlande åar, stilla skogstjärnar och vatten som kan ta dig till havet.

En kraftfull plats

Här finns världens mest framstående företag inom kraftöverföring, Hitachi Energy (tidigare ABB). En innovativ miljö som har stor påverkan på hela kommunens näringsliv. I Grängesberg finns Spendrups, ett av Sveriges största bryggerier. I Fredriksberg finns Säfsen Resort, som har fått pris som en av de fem bästa upplevelserna i Sverige för utländska besökare.

Klicka på bilden för att ladda ner tidningen Nyinflyttad.

Klicka för att ladda ner Nyinflyttad.

Med sin industrihistoria har kommunen flera kulturellt viktiga besöksmål. Läs mer om det på Ekomuseum Bergslagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Flera av skolorna i kommunen är nybyggda eller nyligen renoverade. Några av de pedagogiska satsningarna handlar om mentorskap, Successful Schools och digitalisering.

Barnen trivs

Barnen trivs på Ludvika kommuns förskolor. De vårdnadshavarenkäter som genomförs regelbundet inom verksamheten ger väldigt goda resultat. Läs också om förskola eller fritidshem på obekväm arbetstid.

Läs gärna tidningen Nyinflyttad Pdf, 4.9 MB., som skickas ut till alla som flyttar till Ludvika eller Smedjebackens kommun.

Mer matnyttigt

Här nedan listar vi ytterligare några saker som kan vara bra att känna till.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: