Schema för barn i förskola eller fritidshem

  För att vi ska veta när ditt barn kommer och går och för att du ska få rätt faktura ska du registrera ditt barns schematider.

  Att fylla i ett schema för förskola eller fritids på webben

  Det är enkelt att själv lägga in sitt/sina barns scheman på "Min sida". Nedan följer en handledning för att det ska vara så smidigt som möjligt för både föräldrar, förskolor, fritidshem och handläggare:

  Var ändrar jag barnschemat på Min sida?

  När du har loggat in till ”Min sida” klickar du på ditt barns flik och sedan på ”Registrera schema”.

  Jag har olika tider för flera veckor.

  Om flera veckor ska fyllas i, skrivs först det antal veckor som ska registreras. På nästa sida kommer då de veckor upp där du ska fylla i tiderna. Alla veckor skrivs alltså i på samma gång innan man klickar på ”Skicka”.

  Jag har ett rullande treveckorsschema med olika tider under tre veckor.

  Om ett en- eller flerveckorsschema är rullande; det börjar alltså om och ser likadant ut igen efter att det gått ut, behövs ingen ny registrering. Schemat rullar på i systemet tills det ändras. Om exempelvis ett barn alltid går samma tider varje vecka, behövs bara schema för en (1) vecka registreras. Om ett barn har ett rullande treveckorsschema anger du en 3:a i fältet för antal veckor och schemat behöver bara läggas en gång. Man behöver bara gå in och lägga in ett nytt schema om tiderna ändras.

  Mitt barn börjar och slutar dagen på fritidshemmet.

  För fritidsscheman gäller att om barnet behöver omsorg både före och efter skoltid samma dag, anges tiderna för morgonen och eftermiddagen var för sig. OBS! Skoltiden ska alltså inte ingå i schematiden.

  Vi har delad faktura och olika behov av schematider

  Om ni har delad faktura är det bra om ni under Extra information anger vilken förälder som har vilka dagar. Detta för att faktureringen ska bli rätt.

  Vad gäller vid ledighet?

  Inför ledigheter längre än en månad ska schemat ändras på webben, även om ett papper fyllts i på förskolan. Det här gäller familjer vars förskolebarn hamnar under en genomsnittlig tid av 15 timmar per vecka om de går ner i tid. Görs inte detta blir faktureringen fel, eftersom den baseras på det schema som ligger i systemet. Ändring av schema kortare tid än en månad påverkar dock inte avgiften. Efter att det tillfälliga schemat registrerats, läggs ett nytt schema in med de tider barnet ska vara på förskolan då det återvänder och även från vilket datum det gäller.

  Om du loggar in till e-tjänsten "Min sida för förskola och fritidshem" kan du även:

  • ansöka om plats inom förskola och fritidshem
  • ansöka om överflyttning inom förskola eller fritidshem (samma formulär som ansökan, på sidan där du anger barnets personuppgifter anger du längst ner ”Typ av ansökan = Omplacering”).
  • ändra kontaktuppgifter
  • svara på platserbjudande
  • ändra eller rapportera ny inkomst
  • säga upp en plats inom förskola eller fritidshem

  Sidan uppdaterades: 2020-02-07

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.