Värmepump

  Du måste göra en anmälan om du vill installera en värmepump för jordvärme, bergvärme, ytvattenvärme eller grundvattenvärme.

  Vill du installera en sådan värmepump inom ett vattenskyddsområde måste du ansöka om tillstånd. Du använder samma blankett som för anmälan om värmepump.

  Du behöver inte göra en anmälan om du ska installera en luftvärmepump.

  Gör en anmälan genom att fylla i blanketten ”Anmälan om värmepump”. Blanketten hittar du längre ned på sidan. När du gör en anmälan om värmepump behöver du bifoga en situationsplan. Situationsplanen ska visa byggnader, anläggningens läge och tomtgränser. Du ska också ange alla vattentäkter och avloppsanläggningar som finns inom 100 meter.

  Du skickar anmälan och en situationsplan till Kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningens verksamhetsområde miljö och bygg.

  Tänk på att du måste skicka in anmälan minst sex veckor innan anläggningen ska installeras. De flesta anmälningar går dock snabbare att handlägga. Vi börjar handlägga din anmälan när den är komplett.

  Vi tar ut en avgift enligt en taxa som beslutats av kommunfullmäktige för att handlägga din anmälan.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun

  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.