Livsmedelsverksamhet, anmälan om registrering

Du som ska starta eller ta över en livsmedelsverksamhet måste registrera den hos verksamhetsområde miljö och bygg. Om du byter organisationsnummer måste du registrera din verksamhet på nytt.

Här hittar du en e-tjänst som hjälper dig att enklare göra ändringar i din redan registrerade verksamhet eller anmäla om en ny registrering av livsmedelsverksamhet.

BankID

Du loggar in i e-tjänsten med BankID som är en elektronisk legitimation för att identifiera dig på Internet. Alla privatpersoner som har svenskt personnummer kan skaffa BankID genom sin internetbank.

Som företrädare för ett företag använder du ditt eget BankID för att logga in i e-tjänsten.

Alla livsmedelsföretag ska registrera sig senast två veckor innan start. Två veckor räknas från den dagen en rätt ifylld anmälan kommit in till oss. Även vid ägarbyten, ombyggnationer och om sortimentet utökas ska anmälan göras.

De allra flesta livsmedelsverksamheter ska registreras, men några behöver godkännas. Krav på godkännande gäller större animalieanläggningar som levererar sina produkter till andra livsmedelsföretag. Det är livsmedelsverket som utfärdar godkännande.

Kontakta oss

Kommunstyrelsens förvaltning Miljö och bygg

miljo.bygg@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: