Jobbeskrivning

Timvikarier till Kostenheten

Vill du krydda livet för andra - sök som kock hos oss!

Är du kock och brinner för matlagning och service? Vi söker vikarierande kockar som vill vara med och främja en hälsosam livsstil med bra matvanor för kommunens grundskoleelever, barn och äldre. Välkommen till oss!

Ludvika kommuns Kostenheten har ambitiösa mål där matlagning från grunden står högt på prioriteringslistan. Möjligheterna är obegränsade, från skolornas arbete med storköksdrift, näringslära och specialkost i fokus till de mer restaurangliknande köken inom äldrevården där den fina balansgången av näring och restaurangliknande kvalité på maträtterna ska mötas.

I kostenheten arbetar ca 90 kockar i våra 37 kök inom grundskola, förskola och äldreomsorg. Varje dag tillagar vi ungefär 5500 portioner till våra matgäster. Alla kök är tillagningskök och vi strävar hela tiden efter utveckling samt att utöka andelen maträtter lagade från grunden. Vi har möjlighet att köpa en viss andel lokalproducerat kött. Vi jobbar med säsongsanpassning och tar hänsyn till miljö och klimat. Det kräver att du har den kunskap, vilja, utbildning och engagemang som behövs. Vi söker nu vikarierande kockar som har viljan att vara en del av teamet som fortsätter att utveckla måltiden till en av dagens höjdpunkter för våra gäster.

Kostenheten har tre enhetschefer med ett geografiskt indelat kostområde var. Alla tre områdena har kök för grundskola, förskola och äldreomsorg. En kostutvecklare och en verksamhetschef.

Arbetsuppgifter

  • Arbete i storkök med matlagning för förskola, skola och äldreomsorg. Frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat
  • Beredning, tillagning, servering, bakning, disk, städning och varumottagning
  • Hantering och tillagning av specialkoster
  • Varubeställningar via dator
  • Egenkontrollarbete

Kvalifikationer

Kockutbildning och/eller lång erfarenhet från arbete i professionellt kök. Vi söker dig som både har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt. Du ska vara ansvarstagande, noggrann och van vid snabba förändringar. Att vara vikarierande kock innebär arbete på olika arbetsplatser. God datorvana samt goda kunskaper i egenkontroll. Goda kunskaper om specialkoster är meriterande. Då bemötande mot våra matgäster är viktigt ska du vara positiv och serviceinriktad. Du ska vara ambitiös, sätta matgästerna i fokus och vilja leverera hög kvalitet till matgästerna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Övrigt

För att få arbeta med barn och ungdomar måste du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister §9. Utdraget kommer att efterfrågas om anställning blir aktuell.

I Ludvika kommun arbetar vi efter vår värdegrund Lagandan som består av fyra principer: Relationer, Glädje, Lärande och Driv. Den bygger på samverkan och samarbete, en vi-känsla och en vilja att fortsätta utvecklas. Det är med Lagandan som vi tar oss an vårt uppdrag och strävan mot vår vision om att vara framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun.

Anställningsvillkor
Dag- och helgarbete. Intermittent anställning. Timvikariat. Tillträde efter överenskommelse. Avtalsenlig lön. Ange löneanspråk.

Upplysningar
Bemanningsenheten, tel: 0240-869 80

Facklig kontakt
Kommunal, genom kommunens växel tel: 0240-860 00

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Rekrytering av kandidater sker löpande. Ansök därför redan idag! Sista ansökningsdag är 2024-04-30.

Vi läser alla ansökningar och en första kontakt sker via mail.

Intervju kan komma att ske via Teams.

Kontakta oss
Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: