Nyhet

Samarbetet med Bysjöstrand Ekoby avslutas

Nu avslutas samarbetet med Bysjöstrand Ekoby. Även om det inte blir någon ekoby, så har projektet gett många värdefulla lärdomar.

– Vi har haft ett gott samarbete med Bysjöstrand Ekoby ekonomisk förening och vi är helt överens om att avsluta denna samverkan. Projektet har uppmärksammat området Bysjöstrand på ett bra sätt och vi vet att personer har upptäckt Grangärde och Ludvika tack vare arbetet som gjorts, säger näringslivschef Erik Odens.

– Vi har förvärvat många kunskaper om hur en ekoby fungerar, kring klimatnytta och hållbara livsmiljöer. Vi har både material och positiva lärdomar, fortsätter han.

Hållbara livsmiljöer

Lisa Fröbel är ordförande för Bysjöstrand Ekoby:

– Vi har visat att människor önskar och aktivt söker hållbara livsmiljöer utanför stadskärnorna, där den sociala sammanhållningen är viktig, säger hon.

Finansiella läget

Anledningen till att samarbetet avslutas handlar om att det råder ett annat finansiellt läge än när projektet startades. Det är en trög bostadsmarknad med högre räntor.

Samtidigt blir det attraktiva området Bysjöstrand alltmer intressant för mer traditionell bebyggelse. Den exceptionella tillväxten som råder inom kommunen medför att området är ett av många som finns med i tankarna när behovet av nya bostäder ökar.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 19 mar 2024

Uppdaterad: 19 mar 2024