Nyhet

Rymdstyrelsen besökte Parkskolan

Sista omgången av lyckade Mission X – då kom Rymdstyrelsen till Parkskolan!

Som vanligt under projektet Träna som en astronaut var det full fart från första stund. Och efter att under ett års tid ha träffat Fredric Lilljebjörn och Jenny Jansson har barnen förstås kläm på konceptet.

– I dag är sista gången vi är här, hur känns det? undrade Jenny.

– Tråkigt! tjöt barnen.

Sköt raketer

Mission X handlar om att blanda aktiviteter för knopp och kropp med hjälp av rymdtema. Vad passade då bättre än en hinderbana där man skulle bära med sig en boll med rymdbränsle och sedan ge till den svävande astronauten (och idrottsläraren) Birre?

Och som en riktig stjärnsmäll till avslutning fick barnen skjuta iväg de raketer de tillverkat. En efter en for de iväg över gymnastiksalen.

Ludvika i topp

Rymdstyrelsens generaldirektör Anna Rathsman och skol- och utbildningsansvarig Perina Stjernlöf var med under hela lektionen. De ville förstås ta del av det fina arbete Ludvika kommuns skolor gjort – och som lett till att Sverige ligger på andra plats i världen i utmaningen ”Gå till månen”.

Läs mer:

Jenny Jansson skojar med Rymdstyrelsens generaldirektör Anna Rathsman.

Jenny Jansson skojar med Rymdstyrelsens generaldirektör Anna Rathsman.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 15 apr 2024

Uppdaterad: 15 apr 2024