På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:
Maskinhuset Grängesberg. Foto: wizworks.se

Maskinhuset Grängesberg. Foto: wizworks.se

Maskinhuset Grängesberg

Gör ett besök i Maskinhuset Grängesberg sommartid. Här samsas samtidskonst med intressant industrihistoria.

 

Maskinhuset 2018

Reklamblad för kamrater utan fana.

Reklamblad för kamrater utan fana. www.arbark.se

 

9 juni – 12 augusti

Årets utställning i Maskinhuset är en hyllning till Maj Hirdman för hennes mod och hennes utmaning av könsstereotyper samt en påminnelse om hur världen såg ut för bara 100 år sedan. Utställningen fokuserar på Dalarna i världen på 1920-talet. Det handlar om swing, gin och social indignation. Om foxtrot och feminism. Om snor, svett och järnmalm.

En grupp internationella konstnärer har tillsammans med svenska konstnärer levt och arbetat i Grängesberg och på plats skapat årets utställning. Konstnärerna har undersökt ljudets makt och möjlighet att väcka dina drömmar, dina minnen och din fantasi.

Medverkande konstnärer är: Kirsten Bertelsen (Danmark), Hannah Dargavel-leafe (England), Ause Sphere (Lithauenien), Ziad Nagy (USA), Viktor Landström (Sverige).

Sommarens utställning cureras och samordnas av konstnären Kirsten Bertelsen från Danmark i samarbete med Anna Silfverin, kultursekreterare i Ludvika kommun, kultur- och fritidsförvaltning.

 

Dalarna Art Trail


Tillgängligheten i lokalen är begränsad.

Facebook: Maskinhuset Grängesberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

instagram: maskinhusetgrangesberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster #maskinhusetgrängesberg

 

 

Dalarna Art Trail

 

 

Om Maskinhuset

Maskinhuset, en funkispärla i Bergslagens industriarv öppnade sina portar för konst redan sommaren 2012. Tidigare rymde denna industribyggnad bland annat hissmaskineriet till Grängesbergsgruvan. Maskinhuset är en del av Konstrum Bergslagen. Maskinhuset ingår även i ”Dalarna Art Trail” som är en guide till tolv spännande konstupplevelser, från Avesta i söder till Zornmuseet i norr.

Dalarna art trail logga
Konstrum Bergslagen
Maskinhuset i Grängesberg. Fotos: wizworks.se

Maskinhuset i Grängesberg. Fotos: wizworks.se

Hitta hit:

Dillners väg 10, Grängesberg. Maskinshuset ligger i den södra delen av Grängesberg mot Örebrohållet. Åk längs riksväg 50, Kopparbergsvägen. Följ skyltningen mot Cassels, efter cirka 40 meter sväng höger mot Mojsen. Maskinhuset ligger inom området.

 

 

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-09

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 21/05 19:05:54