Jobbeskrivning

  Speciallärare sökes till området Vasaskolan-Kyrkskolan 4-6!

  Vårt rektorsområde, Kyrkskolan 4-6 och Vasaskolan F-3 söker dig som har ett genuint intresse för skolutveckling med eleven i centrum. Huvudfokus i uppdraget är att arbeta med skolutveckling, i linje med styrdokumenten och den senaste forskningen, då vi hela tiden söker efter nya sätt att forma skolans lärmiljöer så att de blir tillgängliga och ger alla elever möjlighet att lyckas. Vår skola skall vara den bästa skolan för alla elever som går där! 

  Arbetsuppgifter 
  Du kommer att arbeta förebyggande, vara behjälplig i konsultationer, handleda personal och samordna enhetens specialpedagogiska insatser. Detta för att skolans verksamhet ska kunna erbjuda så goda lärmiljöer som möjligt samt ge stöd och hjälp åt de elever som är i behov av särskilt stöd. 
  Du kommer att stötta lärarna vid anpassningar för elever i behov av stöd och ha en aktiv roll vid utformning av åtgärdsprogram. Det innebär samtal med elever, vårdnadshavare, lärare och annan skolpersonal.
  Du kommer att göra kartläggningar på eleverna och undervisningsplaner för elever eller grupper, både på individnivå och gruppnivånivå.
  Vid behov kommer du att genomföra kortare speciallärar insatser, till exempel intensiv färdighetsträning med enskilda elever eller mindre grupper.
  Som speciallärare ingår du i elevhälsoteamet tillsammans med, rektor, skolkurator, specialpedagog, skolsköterska och andra specielkompetenser inom skolan. Då du arbetar med barn och elever i behov av särskilt stöd främst på rektors uppdrag, via elevhälsoteam.
  Du kommer att arbeta nära den pedagogiska verksamheten och nära enhetens rektor.
  Du kommer att arbeta tillsamman med kommunens centrala elevhälsa och delta på tvärproffessionlella träffar.

  Kvalifikationer 
  Vi behöver dig som är lösningsfokuserad och som utgår från elevens bästa för att skapa en fungerande skolgång för alla elever.
  Du behöver vara flexibel och kunna arbeta både självständingt och i nära sammarbete med ledning, personal samt vårdnadshavare och elever.
  Du behöver statlig lärarlegitimation för grundskolan, med speciallärarexamen eller specialpedogexamen.
  Erfarenhet av PMO, ART(eller andra sociala utbildningar), Unikum samt erfarenhet av tidigare liknande uppdrag är meriterande.

  Anställningsvillkor
  Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

  Facklig kontakperson
  Lärarnas Riksförbund, via kommunens växel 0240 – 86 000
  Lärarförbundet, via kommunens växel 0240 – 86 000

  Kontaktperson
  Rektor Kine Finstad, 0240-565861

  Ansökan
  Välkommen med din ansökan senast den 2020-11-15. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssytem.
  Vi undanber oss all kontakt med rekryteringsfirmor och annonssäljare.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2020-09-29

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.