Jobbeskrivning

  Miljö- och hälsoskyddsinspektör, vikariat 1 år

  Kultur- och samhällsutvecklingsförvaltingen består av fyra verksamheter som ansvarar för förvaltning och underhåll av gator och parker, lokala trafikföreskrifter, kommunens fastigheter, kultur, fritid, samhällsplanering, projektering, exploatering tillsammans med myndighetsfrågor rörande bygglov, miljö och hälsa samt bostadsanpassning.

  Söker du en trevlig arbetsplats med fantastiska kollegor och ett spännande arbete som ständigt befinner sig i en utvecklingsprocess? Då har du hittat rätt!

   

  Arbetsuppgifter

  Din arbetsuppgift kommer att vara att stötta sektionen utifrån behov och din egen bakgrund och erfarenhet. Du kan få arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Du besöker verksamheter, ger råd, bedriver tillsyn och följer upp brister. I arbetsuppgifterna ingår även att utreda klagomål, och handläggning av anmälningar/ansökningar.

  Hos oss får du bidra till både miljö- och samhällsnytta. Du får vara behjälplig i arbetet med att skydda vår miljö och de människor och djur som lever i den. Du har alltid stöd från dina kompetenta kollegor och chef.

  Kvalifikationer

  Utbildning och erfarenhet

  • Lämplig universitets-/högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
  • Väl förtrogen med miljöbalken
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, tal som skrift
  • B-Körkort

  Personliga egenskaper

  Vi ser att du som söker har förmågan att självständigt kunna planera, strukturera och initiera tillsynsarbete ute i berörda verksamheter. Du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, samt vågar ställa krav och fatta beslut utifrån rollen som myndighetsperson.

  Vidare ställs krav på god samarbetsförmåga, flexibilitet, kvalitetsmedvetenhet samt ansvarstagande utifrån uppdraget. Då arbetet innebär många kontakter med företag och privatpersoner är det viktigt att du är social, serviceinriktad och tydlig i ditt sätt att kommunicera.
  Vi lägger särskilt stor vikt vid personlig lämplighet.

  Meriterande kvalifikationer

  • Arbetslivserfarenhet som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller erfarenhet som bedöms likvärdigt av arbetsgivaren
  • Erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet och därigenom kunskap kring lagar och regelverk som styr verksamheten, till exempel förvaltningslagen
  • Erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystemet Ecos 2
  • Erfarenhet av att arbeta i digitala verktyg samt stort intresse för digitalisering.

  Vi eftersträvar en jämställd arbetsplats.

  Anställningsvillkor
  Vikariat 1 år 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

  Kontaktperson
  Verksamhetschef miljö och bygg Åsa Lindqvist, 0240-862 61
  VISION, Charlotte Olsson, 0240-862 29

  Ansökan
  Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 7 mars. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

  Vi undanber oss all kontakt med rekryteringsfirmor och annonssäljare.

   

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.