Jobbeskrivning

  Rektor vid Kyrkskolan 7-9

  VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ SOCIAL- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN I LUDVIKA KOMMUN!

  I Ludvika kommuns skolor har vi en gemensam vision som genomsyrar våra skolors arbete -
  Varje skola ska vara den bästa skolan för varje elev som går där.”

  Grundskolan och särskolan  i Ludvika kommun bedriver ett långsiktigt utvecklingsarbete enligt modellen Kunskapsresan. Kunskapsresan är vårt sätt att på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet arbeta för rätten till likvärdig utbildning, kollegialt lärande och målstyrning. Kunskapsresan är vårt sätt att systematiskt bedriva ett utvecklingsarbete som innehåller praktiskt och professionellt stöd på individ-, arbetslags- och ledningsnivå. Detta är ett medvetet, målinriktat och långsiktigt arbete med fokus på processer inom Ludvika kommuns grundskola och särskola.

  Målet är att skapa en likvärdig utbildning där alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar. Bland de konkreta insatserna kan nämnas regelbundna resultatuppföljningar, kollegialt lärande pedagoger emellan samt rektors pedagogiska ledarskap. Kunskapsresan baseras på vetenskaplig grund och erfarenheter från framgångsrika skolor.

  Nu söker vi en rektor till Kyrkskolan 7-9 med cirka 500 elever varav 40 procent med ett annat modersmål. De senaste årens utvecklingsarbete på skolan har bidragit till ökad gymnasiebehörighet och ett ökat meritvärde. Kyrkskolan har, som övriga skolor i kommunen, en hög digital standard, där varje elev har en egen dator. Här finns arbetslag uppdelade årskursvis för bästa möjliga samarbete, med speciallärare/specialpedagog kopplade till varje arbetslag.  

  Vad erbjuder vi?
  Ett brett, komplext och fantastiskt roligt uppdrag!
  En organisation som präglas av professionalism och utveckling
  En digital skola

  Som stöd i ditt arbete har du grundskoleenhetens rektorsgrupp samt funktioner som finns såväl inom social- och utbildningsförvaltningen som inom övriga delar av den kommunala organisationen.

  ARBETSUPPGIFTER
  I tjänsten som skolledare ingår att leda det strategiska pedagogiska arbetet, leda arbetet med planering och organisering av skolenheten, ha det övergripande ansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö.
  I dina dagliga arbetsuppgifter ansvarar du för att leda och organisera dina medarbetare för att säkerställa att eleverna möter trygga vuxna i en välstrukturerad verksamhet. Fokus är att leda arbetet med att utveckla undervisningen i linje med gällande styrdokument och Ludvika kommuns skolors Vision.

  I ditt uppdrag ingår att fortsätta implementeringen av Kunskapsresans struktur som nu är på plats för det systematiska kvalitetsarbete och resultatstyrning. Det kommer du att göra tillsammans med din personal, den övriga rektorsgruppen samt kansliets medarbetare.

  Vem är du?
  Vi söker dig som vill fortsätta vidareutveckla och förvalta det gedigna utvecklingsarbete som pågår inom verksamheten för att skolorna skall fortsätta sin positiva utveckling. Du är väl insatt i de styrdokument som arbetet tar sin utgångspunkt i. Samarbetsorienterad och lösningsfokuserad är egenskaper som kännetecknar dig. Du har god förmåga att leda och organisera arbetet så att skolans struktur- och processkvalitet utvecklas. Det är viktigt för dig att samverka, att bygga goda relationer med elever, föräldrar, medarbetare och andra samarbetspartners. 

  Ditt uppdrag innebär att se möjligheter, leda och inspirera. Som person är du trygg, stabil, ödmjuk och prestigelös. Vi förutsätter att du har goda datorkunskaper och erfarenhet av digital kommunikation, exempelvis mail och delade dokument i molntjänster. Kunskap om Unikum, Skola24, KB Process, G Suite for education är önskvärt. Dina personliga egenskaper präglas av att du är mål- och resultatinriktad, kommunikativ, analytisk och strukturerad. Du har en coachande och trygg ledarstil.

  Vi söker dig som har akademisk högskoleexamen med pedagogisk inriktning, påbörjad eller genomförd rektorsutbildning.
  Erfarenhet och kunskap inom verksamheten för åk.7-9 är önskvärt.
  Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

  Du har B-körkort och tillgång till egen bil.

  Låter uppdraget intressant?
  Då är du Varmt Välkommen att söka till oss!  Anställningsvillkor
  Tillsvidareanställning, Heltid

  Kontaktperson
  Verksamhetschef skola Jessica Carlberg, 0240-863 58
  Sveriges skolledarförbund, Kristin Hägglund, 0240-860 00
  Lärarförbundets skolledare, Agneta Carlsson Byström, 0240-860 00

  Ansökan
  Välkommen med din ansökan senast den 21 mars 2021.


  Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

  Tjänsten tillsättande är beroende av att erforderliga beslut fattas under

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.