Jobbeskrivning

  Planhandläggare som vill driva samhällsutveckling och ingå i en stark ”vi” känsla!

  Arbetsplatsen

  Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Ludvika kommun befinner sig i ett expansivt tillväxtskede med ett större antal olika exploaterings- och utvecklingsprojekt på gång. Det innebär att det måste planeras för både bostäder, industriområden, kommunal service och utveckling av vår infrastruktur och grönområden.

  I och med att Ludvika utvecklas fort ökar hela tiden efterfrågan på våra tjänster inom Kultur- och Samhällsutvecklingsförvaltningen. Vi behöver nu förstärka vår förvaltning och verksamhetsområde Planering, med en planhandläggare med intresse för detaljplanering. I rollen som planhandläggare hos oss har du stor möjlighet att bidra till Ludvika kommuns utveckling på så väl kort- som lång sikt.

  Kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningen består av fem verksamheter; Planering, Miljö och Bygg, Teknik och Projekt, Fritid och Idrott samt Kultur och Ungdom. Verksamhetsområde planering eftersträvar ett flexibelt och brett arbetssätt. Vi arbetar med strategisk planering så som översiktsplanering, olika utvecklings och exploateringsprojekt. Vi jobbar också med detaljplanering, folkhälsa, hållbarhetsfrågor, kollektivtrafik, GIS, karta, och markförvaltning. Vi är beställare av och projektleder också en hel del investeringsprojekt. Planering består av fyra sektioner där Detaljplanering är en av dessa och nu letar vi efter en planhandläggare som vill komma med i den starka ”vi” känsla som vi har hos oss.

   

  Arbetsuppgifter

  Vill du ha ett spännande arbete med mycket eget ansvar, dialog och samverkan med olika intressenter och varierande arbetsuppgifter? Som planhandläggare arbetar du med den fysiska planeringen av kommunen. Huvudsakligen arbetar du med att ta fram detaljplaner, där du ansvarar för och leder planeringen genom hela processen. I rollen ingår att möta/samarbeta mellan de olika verksamhetsområdena och förvaltningarna, politiken, exploatörer, kommunala bolag, allmänheten och andra myndigheter för att sy samman en god helhet i ditt uppdrag.

   

  Vi strävar efter att ha ett bra samarbetsklimat över förvaltningsgränserna där känslan för att vi arbetar i en kommun med gemensamma mål är viktig. Eftersom Ludvika är en kommun med olika förutsättningar beroende på om det rör de centrala delarna eller landsbygd kommer du att möta en bredd av olika frågor därefter. Du erbjuds ett omväxlande arbete med stora möjligheter till frihet under ansvar.

   

  Kvalifikationer

  Examen inom samhällsbyggnadsområdet, exempelvis planarkitekt, fysisk planering, samhällsplanering eller motsvarande utbildningar. Kunskaper i PBL och miljöbalken är viktigt. Du har insikt och förståelse för samhällsplaneringens betydelse för det långsiktigt hållbara samhället. Tidigare erfarenhet av detaljplanering och erfarenhet och kunskap om kulturhistoriska bedömningar är meriterande.  Du ska behärska svenska språket väl i tal och skrift och vara van att arbeta i CAD-miljö.

  Din personlighet sprider positiv energi, har god samarbetsförmåga och du är van att hitta kreativa lösningar. I och med att tjänsten innebär avvägningar mellan olika intressen är god analytisk förmåga en förutsättning. Det är också viktigt att du kan argumentera för dina idéer. Du bör ha kunskap om hur en politiskt styrd organisation fungerar. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

  B-körkort är ett krav.

  Anställningsform

  Anställningsform: Tills vidare

  Omfattning: Heltid

  Arbetstid: Dagtid

  Tillträde: Enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt

   

  Kontaktuppgifter
  Planeringschef Johanna Ingre, 0240-867 93

   

  Fackliga representanter

  Torkel Berg, SACO, 0240-761 36

  Henrik Axelsson, Akavia, 0240-863 96

  Daniel Svensson, Vision, 0240-861 35

   

  Välkommen med din ansökan senast är 23/6.

  Kontakta oss
  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.