Jobbeskrivning

Förskollärare till Sörviks förskola

Välkommen till Ludvika kommun och Sörviks förskola!

Sörviks förskola, som finns ca 5 km utanför Ludvika och som består av fyra förskoleavdelningar med barn i åldern 1-5 år, ligger vackert placerad intill fantastisk skogsmiljö och med utsikt över sjön Väsman.

Här möts du av engagerade kollegor med ett stort intresse för att på ett lekfullt och omsorgsfullt sätt arbeta temainriktat med både små och stora projekt där man ser barnen som kompetenta medforskare. Ett medvetet arbete med att skapa trygghet och förutsägbarhet för barnen genom bland annat bildstöd är också en viktig del av utbildningen. En stor vikt läggs vid att arbeta medvetet med den lärande miljön både inne och ute. Miljön är föränderlig utifrån barnens behov och intressen och det finns rika möjligheter till lek, lärande och upptäckande. Utanför gården finns den fantastiska närmiljön som ger ytterligare möjligheter till både lek, lärande och fina upplevelser.

Som förskollärare i Ludvika kommun får du bland annat:

Fria pedagogiska luncher.

Tillgång till ett stort utbud av friskvårdsaktiviteter med bland annat gratis inträde till simhall och gym

Arbetskläder till ett värde av 1000 kr/år.

Som nyexaminerad förskollärare ett introduktionsår med egen mentor.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är ödmjuk, lyhörd och flexibel med en god samarbetsförmåga. Du har lätt för och ser det stora värdet i att skapa och utveckla goda förtroendefulla relationer till både barn, kollegor och vårdnadshavare. Du har ett professionellt förhållningssätt med värme och engagemang och ett stort intresse av förskolans uppdrag. Du har en utvecklingsvilja att i enlighet med förskolans styrdokument arbeta systematiskt för att tillsammans med dina kollegor skapa en utbildning av hög kvalitet. Du är intresserad av att på ett lekfullt och engagerat sätt arbeta temainriktat med en barnsyn där du ser barnen som kompetenta medforskare och ser deras tankar och funderingar som viktiga och värdefulla. Du ser även det stora värdet i tydliggörande pedagogik genom bland annat bildstöd.

Arbetsuppgifter:

Pedagogiskt arbete med barn i åldern 1-5 år som att:

  • Ansvara för att tillsammans med dina kollegor systematiskt planera, genomföra, utvärdera och utveckla utbildningen utifrån förskolans styrdokument.
  • Arbeta på ett sådant sätt att vardagliga aktiviteter och rutinsituationer på ett lekfullt och omsorgsfullt sätt blir en del av undervisningen.
  • Skapa och utveckla tillitsfulla relationer till vårdnadshavare.
  • Skapa och utveckla en miljö som utgår från barnens behov och intressen och som stimulerar till lek, samspel, utveckling och lärande.

Kvalifikationer:

  • Du har lärarlegitimation
  • Du har förskollärarutbildning eller lärarutbildning mot de yngre åren

Anställningsvillkor 

Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträdesdatum: 2022-01-01 eller enligt överenskommelse. Enligt skollagen krävs utdrag ur belastningsregister innan anställning är aktuell hos oss. Blankett för att beställa utdraget finns på polisens webbplats www.polisen.se.

Kontaktperson

Rektor Annelie Liljedahl

0240-86235 eller annelie.liljedahl@ludvika.se

Facklig kontaktperson

Lärarförbundet, via kommunens växel 0240 – 86 000

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. 

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-29.

Tjänstens tillsättande är beroende av att erforderliga beslut fattas.

Kontakta oss
Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades:

På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.