Jobbeskrivning

Socialsekreterare till Utredningsenheten

Kom och jobba tillsammans med oss på Utredningsenheten i Ludvika!

Vi är ett gäng glada, omtänksamma och ambitiösa socialarbetare som behöver nya kollegor som gillar att jobba med socialt arbete. Då vi har flera tjänster vakanta, både tillsvidaretjänster och vikariat, så kan du själv tydliggöra i din ansökan vilken typ av arbetsområde som du är mest intresserad av. Vi har behov av minst 4 nya kollegor.

Vår enhet på IFO jobbar med mottagning, utredning och insatser rörande barn, unga, vuxna och familjer. Det är ett intressant och utamanande arbete där du verkligen kan och gör skillnad för många. Viktigt för oss är bemötande, engagemang och respekt, vilket givetvis också påverkar hur vi är mot varandra som kollegor. Arbetsmiljön är viktig och därför är vi måna om delaktighet och kommunikation. Arbetsgruppen består av både erfarna och nyutexaminerade socionomer där vi kompletterar varandra på ett konstruktivt sätt. Viktigt för oss är förutom möten med klienter (framförallt med barn och ungdomar) glädje och humor. 

I de allra flesta ärenden arbetar vi två och två, tillgång till nära arbetsledning finns, vi avsätter tid för reflektion och alla socialsekreterare har extern handledning. 

Vi söker dig som har ett intresse av människor, både stora och små och som gillar utmaningar, samverkan och socialt arbete. Du är flexibel, nyfiken och ansvarstagande. Du har lätt att samarbeta men kan även ta egna initiativ och vara drivande. Då inflödet på ärenden varierar är det en fördel om du är stresstålig, trygg och gillar ett tempofyllt arbete. Du är bekväm med att arbeta självständigt men du bör även ha lätt för samverkan med kollegor.

Jobbet som socialsekreterare innebär att du träffar många olika slags människor som av olika anledningar behöver ha kontakt med socialtjänsten, där mötet med dig kan ha stor betydelse för den enskilde. Arbetet omfattar även en hel del registrering och dokumentation, önskvärt att du känner dig bekväm med dessa arbetsuppgifter .

Arbetsplatsen:

Enheten består av 4 socialsekreterare på vår mottagning, 7 socialsekreterare arbetar med utredningsarbete avseende barn och unga, 4 socialsekreterare med insatser gällande barn, unga och deras föräldrar och i dagsläget 3 socialsekreterare med utredning och insats avseende vuxna med beroende/missbruksproblematik, 2 personer som är 1:e socialsekreterare (arbetsledare), administrativa handläggare och 1 enhetschef.

På IFO i Ludvika arbetar vi aktivt för att genom god samverkan mellan socialtjänstens fyra enheter hitta fullgoda och bra hemmaplanslösningar. Socialtjänsten har också en god upparbetad samverkan med förskola och grundskola.

Kvalifikationer:

Krav: Socionomexamen, kunskap om aktuell lagstiftning. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, bra samarbets- och initiativförmåga.

Meriterande: Meriterande är erfarenhet från myndighetsutövning inom IFO, kunskap och erfarenhet av BBIC, systemiskt förhållningssätt, MI, Signs of safty och våld i nära relationer.

Vi erbjuder extern handledning, friskvård och semesterväxling.

 

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidare anställning samt vikariat

Omfattning: Heltid

Arbetstid: 40 tim

Tillträde: 1 november 2021

Antal platser: 3 tillsvidare samt vikariat

Upplysningar

 Enhetschef Lena Petrisi, lena.petrisi@ludvika.se, tel 0240-864 67

 1:e socialsekreterare Carola Sundström, carola.sundstrom@ludvika.se, tel 0240-868 20

1:e socialsekreterare Lisa Björses, lisa.bjorses@ludvika.se, tel 0240-868 28

 Arbetstagarorganisation: SSR och Vision nås via växeln 0240-860 00

 Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2021

Intervjuer kommer att ske löpande.

I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, krävs att du som erbjuds tjänsten kan uppvisa ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister. Detta önskar vi att du, liksom din legitimation medtar vid eventuell intervju tillsammans med ditt utbildningsbevis.

 Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Kontakta oss
Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades:

På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.